Gjithnjë e më shumë të huaj preferojnë t’i kalojnë pushimet e tyre verore në malet bullgare

Po rritet numri i të huajve të cilët preferojnë t’i kalojnë pushimet e tyre verore në malet bullgare. Një prej destinacioneve të preferuara është qyteti Elena në malin Stara Pllanina, i cili tërheq me ftohtësinë, qetësinë dhe shtëpitë autentike bullgare. Krahas turistëve bullgarë ka dhe shumë mysafirë gjermanë, rusë, francezë dhe indianë. Sipas administratës së qytetit ky është viti i dytë i radhës, kur gjatë muajve verorë shtëpitë turistike rreth Elenës dhe hotelet e qytetit janë angazhuar që prej muajsh.

Shumë turistë të huaj ka edhe në malin Rodope, ku ndodhet vendpushimi Pamporovo. Atje sipas traditës dëfrimet përfshijnë pishina, itinerare për shëtitje me biçikletë, ose me këmbë në mal dhe ekskursione deri në shpella të ndryshme në Rodope. Ka dhe shëtitje të posaçme të organizuara nga Qendra Turistike deri në majat Snezhanka, Meçi Çall dhe Perelik, Smoljanski Ezera (Liqenet e Smoljanit), Shiroka Llëka, Rozhen, Hajdushki Poljani (Livadhet e Hajdutëve). Në krye të shëtitjeve ka udhëheqës të kualifikuar malorë, ndërsa teleferiku nga Pamporovo drejt Liqeneve të Smoljanit punon gjatë tërë stinës verore.

Още от БНР уеб