Kryeministri bullgar kërkoi nga SHBA teste PCR për COVID-19

Kryeministri Bojko Borisov zhvilloi bisedë telefonike me Sekretarin shtetëror të SHBA-së Mike Pompeo. Të dy kanë diskutuar masat, të cila Bullgaria dhe SHBA-ja po imponojnë për parandalimin e përhapjes së COVID-19.

Në bisedë është bërë e qartë se shkencëtarë dhe specialistë amerikanë po punojnë mbi një vaksinë kundër virusit dhe Bullgaria do të jetë ndër vendet e para, të cilave SHBA-ja do t’u ofrojnë produktin e gatshëm.

Borisovi ka kërkuar komplete për testime sipas metodës PCR. 


Още от MË E RËNDËSISHMJA PËR KORONAVIRUSIN