Zgjatet afati i masave kundër epidemisë

Me urdhër të ministrit të shëndetësisë Kostadin Angellov zgjatet gjendja e jashtëzakonshme epidemike deri më 31 gisht. Mbetet mbajtja e detyrueshme e mjeteve mbrojtëse të nëpunësve, personelit, trajnerëve, nëpunësve në objektet sportive në të hapur, në pishinat, në sallat sportive. Lejohet vetëm ata që ushtrojnë ndonjë sport të jenë pa mjete mbrojtëse. Italia shpalli se nga 31 korriku zgjat afatin e karantinës 14 ditore për udhëtarët nga Bullgaria. Autoritetet e Sllovenisë imponuan karantinë 14 ditore për personat që vijnë nga Rumania dhe Bullgaria, njoftoi Ministria e Jashtme.