Publikuan rregulla për kërkesat në lidhje me përdorimin e maskave mbrojtëse gjatë pandemisë

Komisioni për Mbrojtjen e Konsumatorëve prezantoi në sajtin e vet këshilla për kërkesat në lidhje me përdorimin e maskave mbrojtëse gjatë pandemisë së Covid-19. Ato janë përgatitur në bazë të normave të Komitetit Evropian të Standardizimit (CEN).

Në përputhje me standardet maskat e punuara me dorë duhet të jenë prej pëlhurash të trasha, por duhet t'ju lejojnë të merrni frymë lehtë dhe të mos avulloni fytyrën. Zgjidhjet ekstreme, si materiale izoluese ndërtimi, pelena, qese për fshesë me korrent etj. nuk lejohen aspak. Maskat për përdorim të shumëfishtë duhet të lahen me temperaturë të ujit të paktën 60 gradë. Nuk rekomandohet tharja me tharëse flokësh ose në soba me mokrovalë.

Tërë informacioni mund të lexohet KËTU.
Още от MË E RËNDËSISHMJA PËR KORONAVIRUSIN