Një ekip shkencor i udhëhequr nga një bullgar, izoloi një molekulë, e cila bllokon Covid-19

Shkencëtarë nga Fakulteti i Mjekësisë pranë Universitetit Pittsburgh nën udhëheqjen e një bullgari kanë izoluar molekulën më të vogël biologjike, e cila bllokon krejtësisht në një mënyrë specifike Covid-19.

Rezultatet e punës së tyre u botuan në një prej revistave më të autoritetshme CELL, e cila publikon vetëm të dhëna objektive dhe të rëndësishme për shkencën. Antitrupi u është nënshtruar shumë testeve që provojnë efektivitetin dhe padëmshmërinë e tij. Pritet testimi edhe mbi njerëz.

Në thelbin e kësaj pune të madhe është bullgari prof. Dimitër Dimitrov, bëri të ditur Televizioni Kombëtar Bullgar (BNT).