Koronavirusi nuk është problem për shkollat

Infektimi me koronavirus në shkollë nuk është problem. Problem është përhapja e virusit. Shkollat nuk do të bëhen qendra të sëmundjes, ose të problemeve të rënda për sistemin shëndetësor. Ato do të bëhen një kanal i përhapjes së infeksionit drejt grupeve të rrezikuara. Këtë koment e bëri para BNR-së pulmologu dr. Aleksandër Simidçiev.

Eksperti rikujtoi se mesatarisht një i sëmurë infekton nga 1.2 deri në 2 veta. Qëllimi është që të ulet infektimi nën një njësi. Kjo mund të ndodhë nëpërmjet distancimit fizik dhe mbajtjes së maskave.

Infeksioni i koronavirusit nuk duhet të nënvlerësohet, por në të njëjtën kohë nuk është tepër i rëndë dhe i rrezikshëm, është i mendimit Simidçiev dhe prognozon se përqindja e testeve pozitive do të rritet.