0.4% prej klasave shkollore janë prekur nga koronavirusi

Me mjetet e BE-së do të blejmë të paktën 80 000 tabletë – 20 000 për mësuesit dhe minimun 60 000 për nxënësit. Ata do të jenë për arsimin elektronik, tha në përgjigje të një pyetjeje parlamentare Ministri i Arsimit dhe Shkencës Krasimir Vëllçev. Tabletët do të përdoren edhe në shkollë, jo vetëm për arsimin në distancë.

Afro 20% e fëmijëve hasen me vështirësi në shkollë. Pikërisht këta fëmijë nuk u përfshinë në mësimdhënien në distancë, sqaroi Ministri.

Aktualisht 0.4% e klasave janë në karantinë. Madje të bëhen 1% teknika e tanishme është e mjaftueshme për arsimin në mjedis elektronik, nënvizoi Vëllçev.