Shtesë nga 25 euro për pensionistët gjatë periudhës së pandemisë

Pensionistët do të marrin shtesë nga 50 leva çdo muaj përderisa zgjatet pandemia. Pas kësaj pensionet do të indeksohen. Këtë e tha kryeministri Bojko Borisov para banorëve të fshatit Lesidren rajoni i qytetit Loveç. “Mendojmë edhe për ju, por nuk jemi në gjendje që njëkohësisht të indeksojmë dhe të sigurojmë nga 50 leva suplementarisht. Kjo arrin shumën nga 108 milion leva (më se 55 milion euro) për muaj” tha Borisovi. Fillimisht vendimi ishte që shtojca nga 50 leva të jepet nga korriku deri në shtator si pjesë e masave sociale kundër pasojave nga pandemia.