Kardiologë bullgarë do të analizojnë pasojat e koronavirusit mbi zemrën

Armiku më i madh i zemrës në radhë të parë është frika nga Covid-19, pastaj dhe vet Covid-19. Këtë e pohojnë nga Instituti Bullgar i Kardiologjisë, i cili nis një fushatë kombëtare me qëllim që te pacientë të mjekuar nga Covid-19 të zbulohen pasojat mbi zemrën dhe sistemin kardiovaskular, njoftoi BTA. Në kuadrin e projektit kardiologë bullgarë do të realizojnë konsultime, diagnostikime dhe mjekim falas të pacientëve nga gjithë vendi të cilët kishin koronavirus. Starti i fushatës do të jepet Ditën Botërore të Zemrës – 29 shtator 2020.

Nga instituti theksojnë, se në Bullgari më se 60 për qind nga të gjitha rastet e vdekjes janë për shkak të sëmundjeve kardiovaskulare. Infeksioni Covid përkeqëson treguesit e sëmundjes së zemrës dhe komplikon trajtimin.