Tetori do të jetë i ngrohtë me temperaturë deri në mbi 30 gradë Celsius

Pas motit të ftohtë në fund të shtatorit që në fillim të muajit tetor nga jugu do të transferohen masa të ngrohta ajrore dhe temperatura në Bullgari së shpejti do të rritet. Pritet që shirat të jenë nën normën për muajin.

Temperatura më e lartë gjatë tetorit do të jetë rreth mesit të dhjetë ditëve të para, në shumicën e viseve – nga 28 deri në 33 gradë Celsius, por në rajone të veçanta do të arrijë 35-36 gradë.

Temperaturat më të ulëta gjatë tetorit do të jenë nga minus 1 deri në 4 gradë, njoftoi Agjencia Telegrafike Bullgare (BTA), duke u mbështetur tek të dhënat e Institutit të Meteorologjisë dhe Hidrologjisë.