Ястия по автентични исторически рецепти ни връщат в царско време

Интервю на Диана Дончева с Николай Русев

„ Ако можехме да се върнем назад във времето, на трапезата на цар Фердинанд, щяхме да видим блини с пресен хайвер, крем супа от аспержи и трюфел, мус от гъши дроб с Порто“, разказа в „Преди всички“ Николай Русев, мениджър в голям хотел в София, за утрешното събитие, озаглавено – „От кухнята на техни царски величества,“ за това какво са слагали на трапезата в двореца на цар Фердинанд.

„Идеята да се превърнем в една кулинарна машина на времето, беше предизвикано от днешната ситуация. Заедно с традиционното си меню, ние предлагаме на нашите гости ястия по автентични исторически рецепти.

Така връщаме хората в историята. Помогна ни колекционерът на предмети от царското семейство Петър Бозуков, който се включи в тази инициатива.

Той ни предостави рецепти от автентичният дневник от двореца, който съдържа оригинални рецепти, вътре е описан и какъв е бил дневният режим на семействотo, дневникът е на френски език.“ Това разказа още Русев.

"Иначе царското семейство е хапвало традиционната българска кухня".

В ресторанта се предлагат автентичните ястия, които са променени само визуално.

Още по темата в звуковия файл.

Още от Преди всички