Humbjet për Produktin e Brendshëm Bruto mund të arrijnë 500 mln euro

Si Ministër i Ekonomisë nuk desha ta mbyllnim sektorin, por e rëndësishmja është se kjo është vetëm për 3 javë. Më 21 dhjetor biznesi përsëri do të punojë. Ne duhet të marrim parasysh situatën e epidemisë dhe të mendojmë për shëndetin e njerëzve. "Që të kemi një ekonomi të mirë, ne duhet të kemi një popull të shëndetshëm," tha para BNT Ministri i Ekonomisë Llëçezar Borisov.

Krejtësisht i mbyllur është sektori i restoranteve. Tregtia mbetet e hapur, me përjashtim të qendrave tregtare. Për të mbështetur ekonominë, do të duhet të investojmë edhe 200 milion euro. Tani për tani nuk parashikohet zgjatje e moratoriumit për kreditë. Sipas skenarit më pesimist, humbjet për PBB-në do të jenë 500 milion euro, por kjo mund të kompensohet, beson Kryeministri Borisov.