Vaksinimi kundër Covid-19 do të jetë falas dhe sipas vullnetit të qytetarëve

Tani për tani nuk ka vaksinë kundër koronavirusit, e cila të ketë kaluar përmes të gjitha fazave të studimeve klinike. Këtë e nënvizoi gjatë kontrollit parlamentar Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angelov, njoftoi reporterja jonë në Parlament Dobrina Karambollova. Kur vaksinat miratohen nga qeveria bullgare, ato do të aplikohen sipas dëshirës së qytetarëve dhe falas, tha Angellov. U bë e qartë se Ministria e Shëndetësisë ka ndërmarrë veprime për të përgatitur rregulla të përbashkëta kombëtare dhe udhëzime për vaksinimin e grupeve në rrezik në shoqëri.