Mjekët familjarë tashmë do të lëshojnë talon për PCR test falas për Covid-19

Që nga sot mjekët familjarë do të mund të lëshojnë talon për PCR test falas për Covid-19, njoftojnë reporterët e BNR-së – “Horizont”. Kjo mund të ndodhë edhe në mënyrë elektronike. Kushti është që pacienti të ketë të paktën dy nga simptomat e mëposhtme: temperaturë, kollë, kryesisht e thatë, lodhje, humbje e shijes, vështirësi në frymëmarrje ose gulçim; mialgji; dhimbje koke; diarre; pështirosje dhe të vjella; dhimbje të fytit; ngopje me oksigjen më pak se 92% ose më pak se 88%, transmetoi BNT.