Sallat për aktivitete jashtëshkollore do të hapen në shkurt

Nga 4 shkurt, kur fillon kthimi gradual i nxënësve më të moshuar në klasë, sallat për aktivitete jashtëshkollore do të hapin dyert e tyre, njoftoi Kryeministri Bojko Borisov. “Nëse ka një gjë që mund të vihet në peshore me shëndetin, është arsimi, kultura, trajnimi”, tha ai.

Kryeministri gjithashtu tha se ekuilibri me aplikimin e masave antiepidemike është shumë i hollë, prandaj duhet të veprohet me kujdes në lehtësimin e tyre. “Njerëzit nuk mund të fillojnë të vdesin ose të infektuarit të bëhen nga 5-6 mijë në ditë dhe spitalet prapë të mbingarkohen. Atëherë të njëjtët njerëz do të thonë “pse i lehtësuan”, komentoi ai.