Mendohet lehtësimi gradual i masave antiepidemike

“Ne propozojmë një lehtësim gradual të masave sipas sektorëve - tani ne do të lehtësojmë ato në “Kulturë” dhe në “Sporte” dhe pastaj do të vëzhgojmë se cila do të jetë tendenca”, tha në qytetin Varna Ministri i Shëndetësisë Prof. Kostadin Angellov. Ai shtoi se situata do të monitorohet për 14 ditët e ardhshme para se të ndërmerret hapi tjetër.

Të paktën 30 për qind e mësuesve dhe stafit jo pedagogjik, si dhe banorë të shtëpive të të moshuarve, janë gati të vaksinohen kundër Covdi-19, tha ministri. Sipas tij, faza e parë e imunizimit në rajonin verilindor do të përfundojë deri në fund të muajit dhe faza e dytë do të fillojë në fillim të shkurtit. Vaksinat e nevojshme janë në dispozicion në frigoriferë, siguroi ai. Ministri gjithashtu tha se edhe nëse sasitë e dozave që mbërrijnë në vendin tonë zvogëlohen, ne do të marrim vaksinat e domosdoshme për gati 2 milion njerëz, sasi kjo e cila është e mjaftueshme për vendin tonë.

Prof. Kostadin Angelov konfirmoi tetë rastet e provuara të llojit anglez të koronavirusit në vendin tonë.


Още от Të dhëna aktuale