Koronavirusi është i shërueshëm kur zbulohet në kohë

“Që prej tre muajve jam në fushën e pandemisë së koronavirusit dhe mund të them se kjo sëmundje është e shërueshme”, tha për Nova TV Dr. Nikollaj Uvaliev nga “Axhibadem Siti Klinik – Mladost”. Ai shpjegoi se gjëja më e rëndësishme është kapja e momentit kur ndryshimet janë të kthyeshme.

Sipas mjekut, rreziku i madh në rast të një vale të re infeksioni do të jetë në lidhje me të sëmurët rëndë, me vendosjen e tyre për trajtim. Dhe megjithëse javët e fundit tensioni lidhur me pacientët e sapo infektuar u ul, kjo nuk vlen për njësitë e kujdesit intensiv, komentoi ai.

Dr. Nikollaj Uvaliev bëri thirrje për të kërkuar ndihmë mjekësore në shfaqjen e simptomave të para.