Vaksinat nuk ndryshojnë informacionin gjenetik

“Frika e njerëzve se vaksinat e koronavirusit do të ndryshojnë informacionin e tyre gjenetik janë të pabazuara”, tha alergologu Prof. Georgi Hristov për Nova TV. Ai shpjegoi se një molekulë e ARN-së artificiale futet në trup përmes një shiringe, e cila nuk arrin në bërthamën e qelizës. Sipas tij, nuk është e vërtetë që vaksinat e ARN-së, të cilat tani përdoren për imunizim kundër Covid-19, u zhvilluan brenda një viti. Platforma për vaksinat, bazuar në teknologjinë ARN, daton që nga viti 1990, shpjegoi ai. Prof. Georgi Hristov i këshilloi njerëzit të mos besojnë në asnjë informacion që nuk është verifikuar dhe provuar.


Още от Të dhëna aktuale