4.5 për qind janë të infektuarit rishtas me Covid-19 në 24 orët e fundit

506 janë rastet e reja të koronavirusit në vend, sipas Portalit të Unifikuar të Informacionit. 4.5 për qind e 11 247 testeve të kryera janë pozitive. Në të gjitha rrethet të sapo infektuarit janë nën 100 vjeç. Shumica janë në qytetin e Sofjes – 98, pasuar nga rrethet e qyteteve Plovdiv - 55, Varna - 41 dhe Veliko Tarnovo - 27.

36 124 janë rastet e regjistruara aktive. 5114 pacientë u shtruan në spital. 516 trajtohen në njësitë e kujdesit intensiv. 44 njerëz vdiqën me Covid-19 të konfirmuar gjatë 24 orëve të fundit. Të shëruarit nga koronavirusi janë2 853 ose pesë herë më shumë sesa të infektuarit.

37 759 vaksina u bënë brenda 24 orëve të fundit. 387 980 persona u imunizuan me dy  doza. Të imunizimit të paktën me një dozë janë 1 073 523.