4.1 janë të infektuar rishtas me koronavirus nga 16 505 teste

677 janë rastet e reja të koronavirusit në vend për 24 orët e fundit. 4.1 për qind e 16 505 testeve të kryera janë pozitive, sipas Portalit të Unifikuar të Informacionit. Përsëri, Sofja ka numrin më të lartë të të infektuarve - 113, e ndjekur nga Stara Zagora me 73, Plovdiv me 49 dhe Blagoevgrad me 43.

Numri i pacientëve të regjistruar aktivë u ul në 32 844. Në spital trajtohen 4592 pacientë me koronavirus, me një rënie prej 406 shtretërish në baza ditore. 490 persona janë në kujdes intensiv.

Për 24 orët e fundit vdiqën 84 njerëz me koronavirus. 2207 njerëz u shëruan.

Dozat e vaksinave të administruara gjatë 24 orëve të fundit janë 18 236. Një total prej 1 134 977 dozash u administruan që nga fillimi i fushatës. 425 971 njerëz u imunizuan me nga dy vaksina secila.