Hiqet kërkesa për PCR për fëmijët që hyjnë në Bullgari

Nga nesër, 19 maj, për fëmijët deri në 5 vjeç të cilët janë shtetas bullgarë, shtetas të vendeve anëtare të BE-së, vendeve të Shengenit, Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut, Unionit Australian, Kanadasë, SHBA-së, Japonisë, Zelandës së Re, Kinës, Ruandës, Koresë, Tailandës, Tunizisë, Uruguajit, Emirateve të Bashkuara Arabe, Gjeorgjisë, Ukrainës, Maqedonisë Veriore, Serbisë, Shqipërisë, Kosovës, Bosnjës dhe Hercegovinës, Malit të Zi, Moldavisë, Federatës Ruse, Izraelit, Kuvajtit, Bjellorusisë dhe Turqisë nuk kërkohet një rezultat negativ nga PCR ose testi i antigjenit për të hyrë në vendin tonë. Kjo thuhet në urdhrin e Ministrit të Shëndetësisë që nga sot, 18 maj.