Храна за душата

Разговор на Зорница Гръкова със Стойна Бонева и Виктория Тодорова в ''Изгрев''

Бързай бавно, прави нещата постепенно, не се отказвай – фрази, които изглеждат изтъркани от твърде много употреба. Има хора обаче, които дават на тези фрази нов смисъл, и то не като ги изричат, а с действията си и житейските избори, които правят.

Стойна Бонева от Банкя е от тези хора и това си личи във всичко, което прави днес. Тя създава малък бизнес в родния си град, който започва дейността си официално преди малко повече от два месеца. Идеята за начинанието ѝ се ражда постепенно и с малки стъпки. Бизнесът ѝ има две страни – предприемачество и занаятчийство – Стойна адаптира стари рецепти съгласно своите хранителни предпочитания и с внимание към всеки детайл, така че не само да предложи високо качество, а и да създаде общност от приятели сред клиентите си.

Стойна Бонева, Виктория ТодороваТрудностите в този път не са малко – да се избере пространство, да се ремонтира, да се предвидят и преодолеят всички препятствия. Сред тези трудности най-голямата е човек да може да изгради точна и ясна представа за нещата, който иска да създава и да дава на околните.

Стойна Бонева успява в това и много бързо след отварянето се сдобива с колежка – Виктория Тодорова, която винаги е искала да работи тъкмо такава работа. Те двете си помагат и се учат една от друга, а хората, търсещи специалитетите им, стават все повече.

Чуйте цялото предаване в звуковия файл.

Снимки – Зорница Гъркова

Още от Изгрев