Filluan konsultimet e ITN për krijimin e një qeverie

Partia më e madhe parlamentare “Ka një popull të tillë” (ITN) filloi konsultimet për të formuar një qeveri. Ato mbahen në ndërtesën e parlamentit.

Takimi i parë ditën e premte ishte me “Bullgarinë Demokratike”. Pas përfundimit, dy kryetarët e grupeve parlamentare, Toshko Jordanov dhe Hristo Ivanov, thanë se gjetën më shumë afërsi sesa dallime dhe nuk kishte asnjë mosmarrëveshje mbi çështjet e rëndësishme.

Të shtunën ITN do të takohet me “Ngrihu.bg! Ne po vijmë!” dhe BSP, dhe të dielën - me Lëvizjen për të Drejtat dhe Liritë (DPS).

ITN u dërgoi ftesa të gjitha partive parlamentare, përveç GERB, për negociata mbi përparësitë e kabinetit të ardhshëm me mandatin e tyre.


Още от БНР уеб