Най-здравословният начин за консумиране на яйца

Най-здравословният начин за приготвяне на яйцата е да бъдат сварени. Това показват проучвания на експерти от Националната здравна служба в Англия, цитирани от БГНЕС.

Освен варенето друг добър начин за консумиране на яйца е като се приготви омлет. Експертите обаче предупреждават, че вместо мазнина за омлетите е добре да се използва обезмаслено мляко.

Пърженето на яйца удвоява съдържанието на мазнини в този продукт, така че експертите определят този метод на готвене като вреден.

Диетолозите съветват да се избягват бърканите яйца с колбаси. Има проучвания, според които консумацията на пържено червено месо с бъркани яйца веднъж дневно значително увеличава риска от развитие на рак на панкреаса и дебелото черво.

Още от Здрави и активни