Gjatë pandemisë restorantet bojkotojnë certifikatën e gjelbër

Asociacioni Bullgar i Restoranteve dhe Shoqata e Restoranteve njoftuan një bojkot të masave kundër epidemisë të shpallura nga Ministri i Shëndetësisë. Pakënaqësia është për shkak të kërkesës për të paraqitur një certifikatë të gjelbër për aktivitetet në ambientet e mbyllura.

"Është pa precedent të kërkohet certifikatë e gjelbër, pasi vetëm 20% e popullsisë është vaksinuar, kjo do të çojë në falimentime masive," tha Riçard Alibegov, kryetar i Asociacionit, për Televizionin Nova.

“Ne po aplikojmë rregulla nga 21 tetori, dhe qytetarët kanë më pak se 48 orë për t'u përgatitur. Ka të ngjarë që bullgarët të ngrenë një padi kundër vendit në Gjykatën Evropiane në Strasburg”, parashikoi para Bulgaria ON AIR pedagogia e së drejtës kushtetuese Doc. Natalia Kisellova.