Kontradikta midis Kodit të Punës dhe masave kundër Covid zbuluan sindikatat

Ekziston një kundërshtim midis Kodit të Punës dhe masave të reja, të cilat kërkojnë një certifikatë të gjelbër nga punëtorët në mënyrë që të kenë të drejtën e punës. Kjo do të çojë në shumë padi, tha Sekretarja Kombëtare e Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari Veliçka Mikova për Radion Kombëtare Bullgare. Problemi më i madh është mungesa e qartësisë në lidhje me statusin e njerëzve që nuk do të pranohen në vendet e tyre të punës për shkak të mungesës së një certifikate të tillë, dhe nëse ata do të marrin një pagë. Dimensionet e së drejtës së punës të masave të reja duhet të diskutohen urgjentisht në takimet midis punëdhënësve, sindikatave dhe shtetit, janë kategorikë sindikalistët.