Vaksinimet dhe testimet për Covid janë në rritje

4816 janë rastet e reja me koronavirus në vend në 24 orët e fundit. Numri i të infektuarve rishtazi është 294 më shumë se të enjten, por ka një rënie të ndjeshme me 8 për qind të të infektuarve. Pozitiv janë 10.17 për qind e numrit rekord të testeve të kryera 37 370, sipas portalit coronavirus.bg.

Pacientët aktivë të regjistruar u rritën me 3256 dhe tani janë 72 022. Në spital u shtruan 6608 pacientë. 590 janë në terapi intensive. Nga 814 të infektuar, 90 për qind nuk ​​ishin të vaksinuar.

Për 24 orët e fundit vdiqën 120 veta me Covid të konfirmuar. Të shëruarit janë 1450.

Urdhri për vendosjen e një “certifikate të gjelbër” vazhdon të rrisë numrin e të imunizuarve. Të enjten u dhanë 28 191 vaksina.