Ресторантьор за зеления сертификат: Кой трябва да проверява клиентите?

Интервю на Илияна Типова с Атанас Атанасов



Изтече отсрочката, която здравното министерство даде в края на миналата седмица за набавяне на зелен сертификат за служителите и посетителите на кина, театри, заведения и други. От днес нарушителите ще бъдат глобявани.
Кой трябва да проверява клиентите в заведенията за наличие на зелен сертификат? Този въпрос си задават работещите в бранша. Атанас Атанасов, управител на заведения в Кърджали коментира: 

"Каква е процедурата за изискването на сертификата? Как да установим дали този сертификат е на това лица? Кои сме ние да го правим това? Защо прехвърлят отговорността на бранша? Защо те не си правят проверките? Ние трябва да назначим един портиер пред всяко заведение. А ако има два входа?"

В момента сервитьорите или салонния управител проверяват сертификатите, казва още Атанас Атанасов, но работата се затруднява, тъй като са и с ограничен персонал. 

Чуйте цялото интервю в звуковия файл. 

Вижте още: 

Ресторантьорите от Кърджали се включват в националния протест срещу зеления сертификат


Още от Денят на Радио Кърджали
Подкасти от БНР