Шам фъстъците свалят холестерола и укрепват имунитета

Шам фъстъкът е богат на на полиненаситени мастни киселини, които помагат за понижаване на холестерола, каза пред руски медии диетологът и ендокринолог Алена Баредо. Тя добави, че тези ядки съдържат витамини А и Е, които помагат на кожата ни да изглежда по-млада.

Диетоложката е категорична, че шепа шам фъстък дневно укрепва имунитета и подобрява зрението.

„Ядките са богати на магнезий, който помага при стрес и стабилизира кръвното налягане. Те са добър източник на протеини, така че е препоръчително да се консумират при обща слабост на организма или след боледуване”, съобщи Баредо.

Калорийното съдържание на шам фъстъка е доста високо заради мазнините, така че не трябва да преяждаме, добави екпертът.

Алена Баредо казва още, че хората с дисфункция на панкреаса и хипертониците трябва да внимават с тези ядки и да ги консумират в съвсем малки количества и задължително безсолни.


Още от Здрави и активни
Подкасти от БНР