Подправките, които могат да удължат живота

Използването на три натурални подправки може да намали риска от рак, диабет и други опасни заболявания, съобщава в своя статия д-р Джесика Нибс, цитирана от вестник Express. Консумирайки ги, това може да удължи живота.

Куркуминът е първата от тях. Той може да помогне за намаляване на риска от рак и заболявания, свързани с напредването на възрастта.

Пациенти, които консумират четири грама от билката на месец, са забелязали 40% намаление на увреждането на дебелото черво, което може да доведе до рак, сочи проучване.

Следващата в списъка е канелата. Тя помага за понижаване на нивата на кръвната захар при диабет тип 2 и намаляване на възпалителните процеси в организма.

Градинският чай е друга изключително полезна билка, като подпомага подобряване на мозъчната функция и паметта. Подправката е полезна и за предотвратяване на сърдечни заболявания, казва д-р Джесика Нибс.
Още от Здрави и активни
Подкасти от БНР