7.5% e mostrave për Covid-19 janë pozitive

Të infektuarit e rinj me Covid-19 në 24 orët e fundit janë 2105, nga të cilët 79% janë të pavaksinuar. Sipas Portalit të Unifikuar të Informacionit, 7.5% e 27,937 testeve janë pozitive. Të shtruarit në spital janë 6302, nga të cilët 694 në reanimacion. Të sapoardhurit janë 526 veta dhe 86,69% ​​e tyre nuk janë vaksinuar. Numri i vdekjeve në 24 orët e fundit është 89 persona (86,52% të pavaksinuar). 2089 pacientë janë raportuar të shëruar.

Shumica e rasteve të reja janë në Sofje - 517, Plovdiv - 157 dhe Varna - 135.

Numri i të imunizuarve gjatë 24 orëve të fundit është 19.519, ndërsa numri i përgjithshëm i vaksinave të vendosur deri tani është 3 350 019. Në Bullgari tashmë ka 1 780 797 persona me një cikël të përfunduar vaksinimi dhe 106 513 me tre doza.
Подкасти от БНР