Fëmijët bullgarë jashtë vendit mësojnë në 43 shkolla të së dielës në 6 kontinente

Gjithsej 373 janë shkollat e së dielës të cilat organizojnë procesin mësimor për fëmijët bullgarë jashtë vendit këtë vit shkollor. Ato janë në 43 vende në 6 kontinente. Në to studiojnë gjithsej 34 296 nxënës dhe studentë të ardhshëm, njoftoi Ministria e Arsimit.

Gjatë këtij viti shkollor u mbështetën 43 shkolla jashtë vendit me një total prej 12.5 leva krahasuar me 11.1 milionë leva vitin e kaluar.

130 shkolla të tjera u mbështetën me 1.6 milionë leva në kuadër të Programit Kombëtar të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës “Gjuha dhe kultura amtare jashtë vendit”.


Още от MË THUAJ...
Подкасти от БНР