Крушите са полезни за сърцето и кръвоносните съдове

Тялото променя начина си на работа, ако консумираме само по една круша на ден, съобщи диетологът Людмила Микитюк пред РИА Новости.

Плодът съдържа до 20% от дневната доза фибри, които имат благоприятен ефект върху храносмилателната система, отбелязва тя. Крушите имат способността да свързват мастните киселини, като по този начин намаляват нивата на холестерола.

Людмила Микитюк казва още, че кожата на крушата е особено полезна, тъй като съдържа флаваноиди, които са полезни за сърцето и кръвоносните съдове. Също така те намаляват крехкостта на капилярите и правят червените кръвни телца по-еластични.

Крушите имат и антибактериални свойства, тъй като съдържат и арбутин.

"Заедно с диуретичното действие на крушите, дължащо се на изобилието от калий, арбутинът помага в борбата с инфекциите на пикочните пътища", каза специалистът.

Крушите не трябва да се консумират при диабет и язвена болест, тъй като съдържат много груби влакна. Те трябва да се консумират умерено, в противен случай се появява риск от диария, казва Людмила Микитюк.


Още от Здрави и активни