Masat e Covid do të varen nga shtretërit e kujdesit intensiv në spitale

Bizneset dhe shkollat ​​do të mbyllen me zënien 80 për qind të shtretërve të kujdesit intensiv, sipas planit të ri Covid të paraqitur nga kabineti. Sipas planit, Bullgaria ndahet në 6 grupe rrethesh që do të monitorohen në total dhe masat që do të prekin këto grupime do të jenë në funksion të shumës së shtretërve intensivë në këtë grup rrethesh. Harta me gjashtë rrethet do t’u prezantohet bullgarëve çdo ditë dhe me një parashikim për 5 ditët e ardhshme. Në këtë mënyrë, çdo familje dhe biznes mund të ketë e qartë për atë që ka përpara. Kështu deklaroi Kryeministri Kirill Petkov.

Ai gjithashtu theksoi katër etapa në të cilat do të ketë masa të ndryshme. Etapa e parë është – 50 për qind zënie e shtretërve të kujdesit intensiv (masat janë të vogla), etapa e dytë – 60 për qind (ka masa, por funksionojnë të gjitha bizneset, si dhe shkollat), etapa e tretë - 70 për qind (atëherë do të fillojnë masat e para më të buta kufizuese, por fëmijët nga klasa e parë deri në të katërtën do të frekuentojnë shkollën,) etapa e katërt - 80 për qind zënie e shtretërve të kujdesit intensiv (do të jetë një mbyllje simetrike e bizneseve, me përjashtim të dyqaneve ushqimore dhe farmacive).

Për momentin ekziston rreziku i hyrjes në etapën 4 të Rajonit Qendror Verior, shtoi Petkov.