Gati 10 000 janë të infektuar rishtas dhe 161 kanë vdekur me Covid

9996 janë rastet e reja të koronavirusit në vend në 24 orët e fundit. Për shkak të barazimit të statistikave nga fundi i javës së kaluar, rritja krahasuar me një ditë më parë është 7617 pacientë. 79 për qind e të infektuarve nuk janë të vaksinuar.

22 për qind e 44 772 testeve të kryera janë pozitive, sipas portalit coronavirus.bg.

Numri i të infektuarve rishtazi është më i larti që nga fillimi i pandemisë. Kulmi i mëparshëm nga 7062 të infektuar ishte më 12 janar 2022.

Numri i pacientëve aktivë është rritur në 160 761. Në spitale u pranuan 829 pacientë të rinj. Mbi 82 për qind e tyre nuk kanë vaksina. 5223 pacientë u shtruan në spital. 541 persona të infektuara janë në terapi intensive.

161 persona me Covid të konfirmuar vdiqën në 24 orët e fundit. 148 prej tyre nuk kishin vaksina. U shëruan 551 veta.

Të hënën u dhanë 13 723 vaksina. Me dozën e tretë janë 512 621 persona. 1 964 692 bullgarë kanë përfunduar ciklin e vaksinimit.