43,5% e mostrave të Covid-19 në Bullgari janë me Omikron

227 raste të variantit të virusit Omikron të SARS-CoV-2 janë identifikuar në Bullgari nga Qendra Kombëtare për Sëmundjet Infektive dhe Parazitare. Mostrat klinike janë marrë deri më 10 janar 2022 në 40 spitale në 18 rrethe në vend.

Nga gjithsej 522 provat klinike të testuara me SARS-CoV-2, 43,5% janë raste të vërtetuara të variantit Omikron dhe 56,75% janë ato të variantit Delta ose të nënvarianteve të tij.