Prof. Radka Argirova: Piku i Omikronit është deri në 2 javë

Masat shumë më të rrepta dhe një bllokim i mundshëm do të jenë në përputhje me planin e ri kombëtar për të luftuar pandeminë Covid-19. Kështu tha për BNT virologia Prof. Radka Argirova, këshilltare e kryeministrit për pandeminë Covid-19. Lidhur me të dhënat rekord për raste të reja në Bullgari gjatë ditëve të fundit, ajo sqaroi se këta nuk janë të sëmurë, por të sapoinfektuar. Sipas saj, plani i ri tani për tani po funksionon. “Kulmi i Omikron po vjen – mendoj se do të ndodhë pas 2 javësh, pastaj do të fillojë një rënie”, parashikoi virologu. Është herët për të hequr certifikatën e gjelbër, theksoi ajo.