Stefan Janev: As Rusia dhe asnjë vend tjetër nuk kanë ndërmend të sulmojnë Bullgarinë

Në Bullgari nuk ka akumulim dhe dislokim të trupave të NATO-së apo të ndonjë shteti tjetër, tha Ministri i Mbrojtjes Stefan Janev në Komisionin Parlamentar të Mbrojtjes. “Ky lloj vendimi është duke u përgatitur dhe kur të merret do t'u njoftohet për të gjithë qytetarëve”, shtoi ai. Sipas tij, as Rusia dhe as ndonjë vend tjetër nuk ka ndërmend të sulmojë Bullgarinë.

Ministri beson se diplomacia nuk i ka shteruar hapat e saj. Prandaj ai bëri thirrje për uljen e tensioneve në Ukrainë dhe në boshtin NATO-Rusi. Vendimi për forca shtesë të NATO-s në territorin tonë do të merret në shkurt në takimin e ministrave të mbrojtjes, duke respektuar interesat kombëtare të çdo shteti anëtar, tha Stefan Janev.


Още от БНР уеб