Gallup: Rumen Radev miratohet nga 58.5 për qind e njerëzve ndërsa qeveria nga 45 për qind

Presidenti Rumen Radev filloi mandatin e tij të dytë me 58.5 për qind besim dhe mbeti politikani më i pëlqyer, sipas një sondazhi të Gallup International Balkan.

Krahas kreut të shtetit, vlerësim pozitiv kanë edhe kryeministrin Kirill Petkov, ministrat Stefan Janev dhe Asen Vasilev, Nënpresidenten Ilijana Jotova.

Besimi në qeveri rritet në pothuajse 45 për qind dhe në parlament në 32 për qind. Megjithatë, frika ekonomike mbetet e lartë - 86 për qind e të anketuarve presin që çmimet të rriten.

Pozicioni në lidhje me Maqedoninë e Veriut po forcohet dhe mbi 15 për qind nuk ​​duan që vendi të fillojë negociatat me BE në asnjë kusht, gati 61 për qind - vetëm nëse përmbush Marrëveshjen me Bullgarinë, dhe gati 8 për qind nuk ​​vendosin kushte.


Още от БНР уеб