Храните богати на антиоксиданти са полезни за мозъка

Българските червени чушки са богати на антиоксиданти и са изключително полезни за мозъка, заявява диетоложката Марина Макиша.

Освен в червените чушки, богати на антиоксиданти са и горските плодове. Те са наситени и с витамини А, C и Е, с което предпазват от старчески мозъчни заболявания като Алцхаймер, Паркинсон и други, казва диетоложката. В същото време защитават и кръвоносните съдове. 

Всеки ден да се яде поне половин килограм пресни зеленчуци, плодове и горски плодове, съветва Макиша.

По думите й, освен в българските червени чушки и пипер, жизненоважният за мозъка витамин С се съдържа още в отварата от шипка, касиса и кивито. Всеки ден е добре да се консумира и 50 грама мазна риба.

Още от Здрави и активни