Торта с моркови? Да, в сладък вариант

Снежана Орлова, за тортата с моркови


Всички знаем вица за заекът, който поискал да си купи торта с моркови. И не само той, популярността на този сладкиш у нас расте, смята кулинарят от Смолян Снежана Орлова. Морковите се съчетават прекрасно със смеси и за сладки, и за солени ястия, смята тя. И адмирира креативността и желанието за нови вкусови усещания. Нека чуем повече: "По-скоро американски полъх, от там идва морковената торта. Интересно е, че от самата смес, която се използва за морковената торта, може да си направите сладкиш, или пък мъфини, или пък да импровизирате в една по-шикозна торта. Това вече е въпрос на личен избор. Въпросът е, че тогава, когато се използват зеленчуци, в тортите и сладкишите, те стават по-сочни и по-дълготрайни".
Още от Вкусен следобед