Ден след ден

Снимка

Предаването „Ден след ден” на Радио Пловдив се излъчва от понеделник до петък от 15 до 17 часа. То е в ефир от 1993 година и е единственото следобедно информационно предаване в пловдивския радиоефир.

В двата часа водещите и репортерите  на Радио Пловдив представят събитията, търсят допълнителни гледни точки към спорните теми и с помощта на експерти се анализират актуалните регионални,  национални и международни проблеми. 

За по- ясното и пълното им представяне репортажите и интервютата в програмата са обособени в 8 постоянни рубрики - Темата, Конфликти, Бизнес, Фактите, Анализите, Прогнозите, Историите, Разследванията, Светът и Извън протокола.


Кой измисли "хилядите наблюдатели на изборите"- Марин Божков в "Извън протокола"

В „Извън протокола” Марин  Божков, юрист и активист за честни избори, сочи географския произход на явлението „хиляди регистрирани наблюдатели на изборите”:

публикувано на 03.06.14 в 14:29

Фотоизложба разкрива историята на португалското фадо

Фотоизложба, посветена на португалския жанр фадо, се открива тази вечер от 18 ч. в клуб „Библиотеката” в Пловдив. Експозицията съдържа 20 фотоса, които разкриват историята на този изпълнителски стил, развил се в Лисабон в края на 19-и век. Изложбата е..

публикувано на 03.06.14 в 14:19

В петък показват творби от традиционния пленер по живопис

Осем художници участват във втория пленер по живопис, организиран от Ротари клуб „Пловдив-Пълдин”. Той е продължител на  пленера, стартирал преди 40 години  с подкрепата на община Пловдив.  Мотото на  настоящето издание  е „Пловдив от Твореца..

публикувано на 03.06.14 в 13:52

ДПС ще реши кога ще има избори

Премиерът Пламен Орешарски заяви днес в Калофер, че вярва в повечето си министри. По думите му ремонтът на кабинета ще стане ясен след като БСП и ДПС приключат с анализа си на изборните резултати. За промяната, която предстои да се случи в..

публикувано на 02.06.14 в 15:55

БСП и ДПС редят правителството - теми в програма "Ден след ден" на 2 юни

Премиерът Орешарски призна – БСП и ДПС редят правителството. В отговор на въпрос на журналисти в Калофер той отказа да спомене поне едно име на министър, който предстои да бъде сменен – защото БСП и ДПС не били направили анализа си за изборите. Иначе..

публикувано на 02.06.14 в 14:40

Писателят Недялко Славов с вдъхновяващо слово за Ботев

С ритуал с участието на представителни формирования от Пловдивския гарнизон и  военен духов оркестър граждани и гости на Пловдив се поклониха пред делото и паметта на Христо Ботев. Церемонията се състоя пред паметника на поета-революционер в Цар..

обновено на 02.06.14 в 14:22

БСП събира всякакви "тролове" - "Извън протокола" с проф. Георги Близнашки

За щастливия "15-15" Момчил Неков и що за партия е БСП - "Извън протокола" слушаме изгонения за "уронване на престижа" на червената партия проф. Георги Близнашки: 

обновено на 02.06.14 в 14:22

Асоциация АЛА с призив да бъдем толерантни към децата с лицеви аномалии

Около 120 бебета годишно се раждат с лицеви аномалии в България. Най-честите отклонения са на деца с цепнатина на устната. Проучване на Асоциация АЛА сред засегнатите родители показва, че всяко 4-то семейство получава съвет от медицински специалист да..

публикувано на 02.06.14 в 14:21

История за паяците, паяжините и качеството на живота

Пловдивчанка успя да осъди „Общинска полиция” заради вдигнатата й с паяк кола. Решението на Административния съд в Пловдив е от 20 май. Магистратите постановяват глоба от общо 160 лева за Община Пловдив, сектор „Общинска полиция”. Решението подлежи..

публикувано на 30.05.14 в 17:03

Проф. Близнашки: Генералите отстраниха Станишев заради "парашутистите" Лаверн и Курумбашев

И четвъртият вот на недоверие не разклати кабинета "Орешарски". Вместо стабилност обаче монолитното гласуване на управляващите очерта още по-ясно разминаването между света на избиратели и избрани. Свят, в който според социолозите, над 63% от българите не..

публикувано на 30.05.14 в 15:25