Матей Матеев разказва в картини за ябълката и ...след това

„Ябълката... и след това“  е изложбата, която открива художникът Матей Матеев в галерия „Резонанс“. За първи път той ще представи пред почитателите си 18 големи платна с размери 100/120 см.  Експозицията ще бъде открита от Жорж Трак и ще продължи..

публикувано на 14.02.20 в 10:31

Вино и любов в Операта на 14 февруари

Опера Пловдив кани всички влюбени и почитатели на виното на двоен празник.   Навръх 14 февруари ще се отбележат Трифон Зарезан и Свети Валентин в една вечер с комичната опера „Любовен еликсир” от Доницети, в която двама влюбени не могат да съберат..

обновено на 14.02.20 в 10:08

Благотворителна изложба на Богомил Благоев в "Сигна"

Пловдивската галерия "Сигна" открива  изложба живопис на Богомил Благоев със заглавие "В памет на Цветелина".  В Пловдив авторът се представя за първи път самостоятелно. Изложбата е благотворителна.  Първоначалният замисъл е бил тя да е с кауза..

публикувано на 14.02.20 в 09:13

Няма зла умисъл, но такава изложба в Лувъра е неуместна

 След възражения от Светия синод на БПЦ, БАН и силна обществена реакция, от Министерството на културата, официално съобщиха , че изложбата с работно заглавие „Изкуство и култури в България (XVI–XVIII век)“ в парижкия музей „Лувър“ в отдела за..

публикувано на 13.02.20 в 12:21

Изложба на Онник Каранфилян открива сезона в галерия "Дяков"

Със самостоятелната изложба „30 години в графиката“ на художника Онник Каранфилян, за когото няма тайни в графичните техники, открива пролетно-летния сезон на 2020 година Галерия „Дяков“. Това е 29-тата поред самостоятелна изложба на художника, в..

публикувано на 13.02.20 в 06:39

Представят „Червената книга” на Юнг в Пловдив

За мен образът на Юнг е на човека, който пътува, за да стане богочовек. Дали това ще стане, не знам, но той е човекът, който дръзва да се съизмерва с Бог, това каза в интервю за Радио Пловдив научният редактор на "Червената книга" от Юнг, д-р..

публикувано на 13.02.20 в 06:35

Китаристът Петър Петков в "Артист на седмицата"

"Въпреки че може да изглежда, че през последните няколко години съм участвал основно в дроун музика, истината е, че практикувам класическа китара всеки ден. 2019 г. беше годината, която посветих на това, което по-късно се превърна в дебютният ми..

обновено на 12.02.20 в 19:23

Великите европейци - Свети Августин

Грешникът, който се превръща в светец. В историята на църквата двама са най-прочути - Свети Павел, който първо гони християните, а после става главен Божий инструмент за налагане на християнството по света и Свети Августин, който до зряла възраст..

обновено на 12.02.20 в 13:46

Турнето на "Intelligent Music Project" минава и през Пловдив

На 22 февруари Негово Рок Величество Саймън Филипс (Toto), чудовищният глас Рони Ромеро (Rainbow) и прогресивният вокал от Лондон Ричард Грисман (River Hounds) ще изпълнят хитовете на Intelligent Music Project. Те ще представят последния албум..

обновено на 12.02.20 в 13:46

Благотворителна изложба в галерия "Сигна"

Пловдивската галерия "Сигна" открива  на 14 февруари  изложба живопис на Богомил Благоев със заглавие "В памет на Цветелина".  В Пловдив авторът се представя за първи път самостоятелно. Изложбата е благотворителна.   Първоначалният замисъл е..

публикувано на 12.02.20 в 11:25