Виктория Лекова представя стихосбирката си "Прекарване на времето"

Премиера на стихосбирката „Прекарване на времето” и среща с авторката Виктория Лекова ще се състои в клуб „Библиотеката” /бившия „Кристал”/. Младата поетеса е носител на две награди – на името на Христо Фотев и на Биньо Иванов.  Книгата е издание на..

публикувано на 26.11.14 в 07:23

Божидар Братоев с концерт в Пловдив

Цигуларят Божидар Братоев дари на Народна библиотека „Иван Вазов” 50 оригинални диска с класическа музика в изпълнение на световно известни изпълнители, като израз на  добрите си чувства към Пловдив и библиотеката. Той идва за концерт в Пловдив от..

публикувано на 26.11.14 в 07:20

Артсцена "4хП" отваря врати в Пловдив

Нов културен център отваря врати в Пловдив в сградата на стария пощенски клон на площада в Стария град. Инициативата е на столичния театър „4хС”, който в местен вариант звучи като “4хП” – Пространство за паратеатрални приключения – Пловдив.  Младите..

публикувано на 25.11.14 в 16:26

Клавирният виртуоз Филип Петков поздравява с концерт Пловдив

Световноизвестният български пианист Филип Петков ще изнесе концерт довечера в зала „Съединение” на Историческия музей в Пловдив. Концертът е музикален поздрав за пловдивчани по случай избора на града за Европейска столица на културата през..

обновено на 25.11.14 в 12:06

Вижте „Ръцете” на Димитър Рашков в галерия „Възраждане”

Скулпторът Димитър Рашков ще открие днес изложба „Ръцете” в галерия „Възраждане”.  Тя е под мотото „Благословени са ръцете, които създават” и е по повод 60-та годишнина на автора. „Ръката може да милва, но и да отнема живот. Докато лицата лъжат, те..

обновено на 25.11.14 в 11:23

"Великденско вино" за пловдивчани в Кукления театър

Постановката „Великденско вино” ще бъде представена тази вечер на сцената на Кукления театър в Пловдив.  Режисьор на спектакъла е Леонард Капон, драматургията е на Константин Илиев, а сценографията на Димитър Воденичаров. В ролята на поп Кръстю..

публикувано на 25.11.14 в 07:32

Преге - предаване за света на книгите с Младен Влашки, издание 22 - 28 ноември

В предаването за книги на Радио Пловдив на 22.11. 2014г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Едгар  Аън По. Историята на Артър Гордън Пим от Нантъкет. Гротески и арабески. 290 стр., ок. 3А, Изток-Запад,..

публикувано на 24.11.14 в 10:16

В "Срещите" - спомен за Матрона Московска

В търсене на святост ..... 129 години от рождението на Матрона Московска - великата изцелителка на столетието. Тя е най-почитаемата московска светица. От рождението си притеждава дара на чудотворството, преди смъртта си тя станала известна като молитвеница..

публикувано на 23.11.14 в 09:08

Иво Сиромахов се среща с читателите си в Пловдив

Кампанията "Любим съвременен български автор на Пловдив" на Сдружение "Писалка и перо" и НБ "Иван Вазов" завършва със среща с избрания в гласуването, състояло се при голям интерес на 15 октомври, автор Иво Сиромахов.  Срещата е довечера от 18.00 ч. в..

обновено на 21.11.14 в 12:12

Теодор Караколев гостува в „Молескин“

Тази седмица на гости в предаването „Молескин“ по Радио Пловдив е журналистът от пловдивската младежка медия „Медиакафе“ Теодор Караколев.  Освен меломан, той е и запален футболен фен и културен активист. Специално за предаването Караколев е подготвил..

публикувано на 21.11.14 в 12:09