Етнографска дарителска акция

Регионален етнографски музей – Пловдив обявява дарителска акция за събиране на вещи, свързани със сватбените обреди в града с цел организиране на изложба „Градската сватба”. Предметите могат да бъдат дарени, откупени или върнати на собствениците им след..

публикувано на 29.11.14 в 11:01

Янко Ненов ни среща с тракийските мистерии и античността

Изложба на Янко Ненов e подредена в Градската художествена галерия. Художникът е озаглавил експозицията си „Перперикон неоартефакти”, като е черпил вдъхновение от древното тракийско светилище, където е бил на 4-месечна реставрация през лятото...

публикувано на 29.11.14 в 10:26

Фондация „Буквите” гостува на читалище „Възраждане”

Фондацията ще представи всичко, което е издала от последното си идване в Пловдив през юни - Алманах Поезия 2014, Проза 2014, "Адрес" на Галена Воротинцева, "Антигравитация" на Ружа Матеева и "Къщата с петуниите" на Ина Крейн.  В Стария град ще..

публикувано на 28.11.14 в 10:20

Фото изложба показва ужасите на Европейската война

Фотоизложба   под мотото „Първата Световна война – 100 години”, се открива в Дома на културата „Борис Христов”.   Тя е организирана от Тракийско дружество „Войвода Руси Славов”- Пловдив и Община Пловдив, с финансовата подкрепа на Министерството на..

публикувано на 28.11.14 в 07:44

Пенка Калинкова представя в книга пловдивските потайности

Премиера на книгата "Познатият непознат Пловдив" от Пенка Калинкова ще се състои в библиотека "Иван Вазов". Книгата показва Пловдив през призмата на изкуството чрез личните преживявания на авторката в две части: "Градът и съпътстващи истории за..

публикувано на 28.11.14 в 07:29

Пловдивската опера прави "Музика в кадър: Блокбастъри"

Нова изненада за киноманите готви Пловдивската опера с проекта "Музика в кадър: Блокбастъри". След музика от руски филми и "Амадеус" на Милош Форман, на фокус са едни от най-касовите филми на Холивуд. Мултимедийният концерт включва известни..

обновено на 27.11.14 в 14:19

Даниела Русева с изложба за виното и любовта

Изложба на Даниела Русева ще се открие в клуб "Мароко" в Пловдив.  Художничката е озаглавила експозицията си: "Даниела... за виното и любовта" и прилага интересна техника за рисунките си с вино върху хартиени филтри, като използва само екоматериали –..

обновено на 27.11.14 в 10:18

Голяма фотоизложба откриват в Новотела в Пловдив

Голяма фотографска изложба се открива днес в Новотела. Тя е дело на Фотографска задруга-Пловдив и в нея авторите ще представят свои любими снимки от изминаващата 2014-а.  Изложбата ще може да се разгледа до 27-и декември. Сред участниците са Елена..

обновено на 27.11.14 в 10:17
За Матей Матеев ще говори писателят Георги Райчевски

Посвещават вечер на доайена на журналистиката Матей Матеев

Вечер,  посветена на знаковия пловдивски журналист Матей Матеев организира читалище „Алеко Константинов”. В книгата за доайена на професията в Пловдив със заглавие „Златни мигове от голямата памет на Пловдив” читателят е събеседник, с когото авторът..

публикувано на 27.11.14 в 10:16

Георги Мишев представя книгата си "Мир на страха ни"

Известният писател Георги Мишев, сценарист на култови филми като „Вилна зона”, „Момчето си отива”, „Преброяване на дивите зайци” и „Дами канят”, идва днес в Пловдив, за да представи последната си книга „Мир на страха ни”.  Книгата е мемоарна,..

обновено на 26.11.14 в 13:39