Чавдар Петров

Вдъхновява ме реката, която тече през Европа

Ден като днешния ни провокира към множество въпроси, които често  си задаваме не на глас  Вътрешните диалози.като част от общия поток на  самоосъзнаването ни  в средата, в която живеем. Така анонсирам разговора с художника Чавдар Петров, който..

публикувано на 03.10.14 в 12:23

Джазменът Петър Салчев гост в „Молескин“

За пореден път предаването „Молескин“ ще изненада своите слушатели с интересен гост и страхотна музика – т ази седмица подбрана от джаз изпълнителя Петър Салчев. В предаването той ще разкаже за работата си и отношението си към музиката. Чуйте тук..

публикувано на 03.10.14 в 11:48

"Човекът от Ла Манча" на Пловдивска сцена в събота

Световноизвестният мюзикъл „Човекът от Ла Манча” от Дейл Васерман  по прочутия роман на Сервантес „Дон Кихот”, постановка на  Държавна опера-Пловдив,  ще има премиера тази събота 4 октомври в Концертна зала. Продукцията е първата официално лицензирана..

публикувано на 02.10.14 в 14:33

Йордан Велчев представя "Балканският човек"

Пловдивският поет и историк Йордан Велчев представя първия том от книгата си „Балканският човек” - XІV-ХVІІ. В нея специално място има Пловдив. Премиерата е тази вечер от 18 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Книгата, издание на "Жанет 45", ще бъде..

обновено на 02.10.14 в 09:41

Македонският поет Богомил Гюзел гостува на ПУ

Академик Богомил Гюзел - най-големият поет на Македония, ще гостува в Пловдив на 2 октомври заедно със съпругата си Лиляна Диран. Срещата с двамата модерни поети на съвременна Македония е в ПУ Паисий Хилендарски, от 12 часа в Заседателната зала..

публикувано на 02.10.14 в 07:02

Великите европейци - Джакомо Пучини

Любов и музика – смята се, че това са двете думи, които изграждат живота на великия италиански композитор Джакомо Пучини. Любовта в оперите на Пучини, както и в операта изобщо, е трагична. Изглежда само така композиторите могат да родят прекрасна..

обновено на 01.10.14 в 15:23

Пловдивската опера представя новите си солисти

С концерт от поредицата „Опера Бутик“ ще бъдат представени новите солисти на Пловдивска опера за сезон 2014-2015. Денят на музиката 1 октомври e избран от Държавна опера-Пловдив  за да представи новите солисти на трупата:  Таня Иванова, Евгения..

обновено на 01.10.14 в 14:43

Празник за естети в Балабановата къща

Първият международен конкурс за камерна музика “Пловдив” се открива с концерт в Балабановата къща на  български музиканти със световна кариера, които са и  членовете на журито  на конкурса.  В него ще участват 61 състава от 11 държави в различни..

обновено на 01.10.14 в 14:42

„Българи – шампиони" или за силата на човешкия дух - Елица Тодорова гостува в "Рудбокс"

Елица Тодорова гостува тази вечер в ефира на Радио Пловдив и предаването Рудбокс. Очаквайте новата музика събрана в албума „Българи –шапиони” и разказ за вдъхновението породено от силата на човешкия дух. "Новият албум е посветен на българските спортни..

обновено на 01.10.14 в 14:42
Райна Кабаиванска и певците от майсторския й клас в НБУ

Пловдив аплодира Райна Кабаиванска и нейните ученици

Певците от майсторския клас на оперната прима Райна Кабаиванска в Нов български университет събраха овациите на публиката в Античния театър на Пловдив. Техният концерт снощи беше част от програмата на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата..

публикувано на 30.09.14 в 10:52