Plovdiv Vibes отново ще радва пловдивчани за 10 дни

Фестивалът  Plovdiv Vibes ще резонира в седем различни градски зони от 19 до 28 април! Тазгодишното издание на фестивала следва темата “Трансформации”, и представя многообразие от културни, развлекателни прояви и събития, и трансформации в градски..

публикувано на 15.04.24 в 15:45

Пловдив ще развива културния мениджмънт по проект Cult art Pro

Фондация „Пловдив 2019“ спечели нов европейски проект - Cultart Pro с финансиране от половин милион лева. Това е най-високо оцененият проект сред повече от 70 кандидатури към програмата Еразъм+, управлявана от  Център за Развитие на Човешките..

публикувано на 15.04.24 в 13:45

Виктория Тичинска показва "Истинските инфлуенсъри" в Радио Пловдив

Истинските инфлуенсъри“ е названието на изложбата, която  се открива в Културния център на радио Пловдив.  Проектът е на младата авторка Виктория Тичинска, която посвещава дипломната си работа на българските параолимпийци и техните невероятни..

обновено на 15.04.24 в 09:06

Клавирен концерт "Мостове на изкуството" в АМТИИ

През април започна реализиране на проекта „Музикален мост Италия-България“ в АМТИИ-Пловдив, по идея и концепция на световноизвестния цигулар и диригент Евгени Шевкенов . Инициативата е съвместна между Академията, община Пловдив и Италианския..

публикувано на 15.04.24 в 09:05

Тома Спространов- как рокендрола покори Пловдив

 12 април 1954 е рожден ден на рокендрола, защото на тази дата американският певец Бил Хейли записва тоталния хит  Rock Around the Clock. По този случай се свързах по телефона с радиолегендата Тома Спространов. -Здравей, Томи! Честит рожден ден на..

публикувано на 12.04.24 в 17:55

В "Срещите" за светлината в нас, магията на Пловдив и Бог

С Александър Секулов говорим по новата му книга "Възхвала на провинцията" - за Пловдив, който като всеки античен град превръща Бог в приятел.  А какво е Бог? "Възможност на човека да разговаря със себе си. Бог не е дума а тишина", казва Секулов...

публикувано на 12.04.24 в 10:20

Абстрактни „Вдъхновения“ на Васил Тенев в Пловдив

В Градската художествена галерия в Пловдив се открива самостоятелната изложба „Вдъхновения“ на Васил Тенев. В нея художникът е включил най-новите си живописни творби, които е рисувал специално за изявата си в галерията на ул.“Княз Александър I“ №15...

публикувано на 12.04.24 в 06:43

Б.Т.Р. на пловдивска сцена довечера

Една от най-известните български рок групи Б.Т.Р. гостува в Пловдив. Концертът е от 21 часа на сцената на Plovdiv Event Center. Почитателите на емблематичната група ще чуят на живо песните, които оставят следа в музикалния живот на България. И макар да..

публикувано на 12.04.24 в 06:39

Художници-педагози от Пловдив гостуват с изложба в Смолян

В Художествената галерия в Смолян ще бъде представена гостуваща изложба " Човек и пространство " на преподавателите от Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов" в Пловдив. Изложбата е на творчестоко обединение „Collegium pro arte+”, а в..

публикувано на 12.04.24 в 06:24

Съби Гавраилов представя "Златю оживява" в Брезово

Художникът Съби Гавраилов, който е родом от Брезово, пристигна от Англия в родния си град, за да открие тази вечер изложба с нарисувани от него портрети. Експозицията е озаглавена „Златю оживява“ и е посветена на участието на емблематичния..

публикувано на 11.04.24 в 13:20