Ремонтират с 1 млн. лв. училището в Ново село

С близо 1 милион лева ще бъде ремонтирано ОУ „Христо Смирненски“ в Ново село, съобщи кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев. С парите ще бъде подменен покривът на училищната сграда, ще бъде поставена нова дограма, ще се ремонтира фасадата..

обновено на 03.08.21 в 16:01

Хеликоптер и военни продължават да гасят пожара в Карловско

Хеликоптер и днес се включва в потушаването на пожара край карловското село Розино. От сутринта там са и военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада. Гасенето от въздуха се извършва от хеликоптер AS 532 AL Cougar с екипаж от 24-а вертолетна..

обновено на 03.08.21 в 15:42

Кметът обвини ОбС в популизъм за неочаквано решение в полза на бизнеса

Намаляване на тротоарното право със 70 на сто и на такса битови отпадъци с 50 на сто за заведенията и хотелите в Пловдив от 1 септември до края на годината гласуваха общинските съветници. Предложението на съветника Георги Величков цели..

обновено на 03.08.21 в 15:42

В УМБАЛ "Св. Георги" вече работи уникален робот за дезинфекция

УМБАЛ „Свети Георги“ е първата болница в България, която се сдоби с революционен робот за дезинфекция срещу COVID-19. Най-голямото държавно лечебно заведение у нас го получава безвъзмездно благодарение на поръчка, направена от Европейската комисия...

обновено на 03.08.21 в 15:30

Арестуваха двама чужденци за подкуп на магистрален полицай

Двама чужденци са арестувани за предложен подкуп на пазарджишки полицай. Това е станало на автомагистрала „Тракия”, когато патрулният в района на аутобана пътувал към място на катастрофа.  Полицейската кола с включена аварийна сигнализация..

публикувано на 03.08.21 в 12:54

Взрив на газова бутилка разцепи къща в Рогош

Къща в село Рогош, община „Марица“, буквално се е разцепила след взрив на газова бутилка.  Инцидентът е станал вчера сутринта, съобщават от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. От взрива са пострадали собствениците –..

публикувано на 03.08.21 в 11:04

Актуализираха бюджета на Пловдив с 2.7 млн. лева

Общинският съвет прие изменение на бюджета на общината за тази година. От името на съветниците от БСП Добромира Тошева обяви подкрепа за промените.  2,7 милиона лева, с които се променя финансовият план, само се пренасочват към други дейности-сред..

публикувано на 03.08.21 в 10:57

ВАП разпореди проверка за безводието в Кръстевич

Върховната административна прокуратура ангажира служебния министър на регионалното развитие и благоустройството да предприеме действия във връзка с необходимостта от осигуряване на вода за питейно-битови нужди на хората в село Кръстевич, област..

публикувано на 03.08.21 в 09:38

Казусът "Чешнегирово" - въпроси, доклади и отговори в парламента

Казусът с влизането на американски военни в цивилен обект по време на военно учение край Чешнегирово влиза и в парламента. Очаква се служебният министър на отбраната да отговори на питанията на двама депутати за обстоятелствата и виновните по случая...

публикувано на 03.08.21 в 08:44

39 случая на коронавирус в Пловдив, областта е втора в страната

393 са новите случаи на коронавирус за последното денонощието, отчита Единния информационен портал. Толкова много новозаразени не са отчитани от края на месец май. Положителните проби са близо 1,7 % от направените над 23 300 тестове.  Най-много са..

публикувано на 03.08.21 в 08:25