КНСБ: 1000 лева средна работна заплата в България е възможна

КНСБ настоява българските политици да подкрепят със законови мерки процеса на колективното трудово договаряне. Според президента на синдиката Пламен Димитров сегашната система за първично разпределение на доходите у нас, което става в предприятията, е..

публикувано на 19.03.14 в 16:42

"Ботев" изхвърли "Левски" от Kупата, Мъри подаде оставка

С голове на резервата Луис Педро в 50-ата минута и на Феребори Доре в 72-ата минута Ботев Пловдив победи Левски с 2:0 в реванш от четвъртфиналите от турнира за Купата на България и така изхвърли сините от надпреварата. Мачът се игра на базата на..

публикувано на 19.03.14 в 15:55

ДКЕВР затяга примката около EVN, ЧЕЗ и Енерго-ПРО, ще взима лицензии

ДКЕВР откри процедури за отнемане на лицензиите на електроразпределителните дружества EVN България, ЧЕЗ и Енерго-ПРО. Решенията на комисията са продиктувани от необходимостта да се прекратят незаконосъобразните действия на трите компании и да се осигури..

публикувано на 19.03.14 в 14:49

Фотоловът става все по-популярно хоби

4,5 млн. лв са приходите за миналата година от трофейни постъпления при ловния туризъм. Отделно приходи в бюджета носят фотоловът и алтернативният туризъм – съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Валентина Маринова. С около 2000 души са..

публикувано на 19.03.14 в 14:43

Не е нужно да сменяте талоните на колите за по-нисък данък

Надвнесените суми от данък МПС в Пловдив за 2014 година ще бъдат върнати на собствениците на автомобилите, имащи право да ползват намаление в налога. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив Цвета Попова – директор на Дирекция „Местни данъци и такси” в..

публикувано на 19.03.14 в 14:35

Родители в защита на уволнената директорка на ДГ "Слънце"

Районната прокуратура в Асеновград ще бъде сезирана за констатираните от финансовия одит на общината отклонени средства от събираните месечни такси на децата от целодневна детска градина "Слънце". Това съобщи кметът Емил Караиванов, който се позова на..

публикувано на 19.03.14 в 14:30

Нина Найденова избра Първанов пред БСП, и Наско Райфъла ще помага на АБВ

"Не ме води до ревност подкрепата на пловдивския лидер на БСП Георги Гергов за председателя на партията Сергей Станишев". Това заяви в Пловдив бившият президент и настоящ лидер на АБВ Георги Първанов, който бе „самоизключен“ от Националния съвет на БСП...

публикувано на 19.03.14 в 13:26

Има шанс работата на Колодрума да продължи през лятото

Многофункционалната спортна зала в Пловдив може да бъде завършена за сметка на невъзможност да се усвоят средства от бюджетния фонд за развитие на общините по проекти, за които няма готовност да се изпълняват. Това прогнозира пред Радио Пловдив..

публикувано на 19.03.14 в 13:22

Чистка в Ботев! Смениха президента на клуба

Промените в Ботев (Пловдив) вече започнаха, като най-напред бе сменено ръководството на клуба. Досегашният председател на съвета на директорите Юли Попов е освободен от длъжността си и на неговото място е избран пловдивчанинът Иван Джиджев. Той е известен..

публикувано на 19.03.14 в 12:41

След година Пловдив ще е по-добър град за колоездачите

Пловдив ще е велостолицата на България след близо година. През март- април 2015-та трябва да бъдат завършени всички етапи за изграждане на велоалеите. Кметът Иван Тотев, представители на консорциума изпълнител и надзорниците подписаха договора в..

публикувано на 19.03.14 в 12:00