Задържаха пиян шофьор край Садово тази нощ

24-годишен жител на село Богданица е заловен да шофира пиян тази нощ на пътя Пловдив - Хасково. Младежът е проверен в района на Садово от служители от сектор „Престъпления по пътищата”.  Тестът с дрегер отчел 1,56 промила алкохол в кръвта на шофьора...

публикувано на 29.05.14 в 11:22

Пловдивските старейшини решават за нови четири милиона заем за зелени площи

Да тегли ли Община Пловдив кредит от 3,7 милиона лева по програма ФЛАГ за реконструкциите в Цар Симеоновата и Дондуковата градина, както и за нов парк на ул. „Богомил” – това ще дебатират общинските съветници на днешната си сесия. Идеята на..

обновено на 29.05.14 в 10:33

Ден на електротехниката, електрониката и автоматиката в Техническия университет в Пловдив

Електроника, електротехника и автоматика – тези три от най-масовите специалности в пловдивския филиал на Техническия университет, ще бъдат представени пред ученици от професионалните гимназии в Пловдив, Асеновград и региона, които имат вече определена..

публикувано на 29.05.14 в 10:33

Край Смолянските езера стартира държавното първенство по планинско бягане

Близо 100 състезатели от цялата страна участват в държавното първенство по планинско бягане в местността Смолянски езера. Стартът е в 10 часа, а маршрутът е по атрактивно трасе – съобщи председателят на комисията по Планинско бягане към Българската..

публикувано на 29.05.14 в 10:15

Днес е Възнесение Господне, Спасовден

Днес е църковният празник Възнесение Господне. Той се отбелязва на 40-ия ден след Великден и се пада винаги в четвъртък - последния седми Велики четвъртък.  На този ден, според библейския разказ, Исус Христос се изкачил на Елеонския хълм до Ерусалим..

публикувано на 29.05.14 в 07:46

Групата по управление на жизнения цикъл на НАТО ще заседава в Пловдив

Нови съвместни програми на НАТО ще се обсъждат във втория ден на Международната изложба за отбранителна техника „Хемус 2014“ в Пловдив. Това ще стане на заседанието на Групата по управление на жизнения цикъл на НАТО, чийто домакин е Министерството на..

обновено на 29.05.14 в 07:42

Обсъждат публично Плана за развитие на Асеновград до 2020 година

В Асеновград ще се проведе публично обсъждане на Плана за развитие на общината  за периода 2014 - 2020 година.  Общинският план за развитие е разработен по проект "Добро управление за успешно прилагане на политики в следващия програмен период", а..

публикувано на 29.05.14 в 07:42

Ден за високопоставени гости и медии на "Тракийска звезда 2014" в Граф Игнатиево

ВИП-ден ще има международната тренировка „Тракийска звезда 2014”, на която авиобаза Граф Игнатиево е домакин до 4 юни. Ще присъстват министърът на  отбраната Ангел Найденов и началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов. В  съвместната летателна..

публикувано на 29.05.14 в 07:21

Президентът гостува на Института по растителни генетични ресурси в Садово

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде гост на Института по растителни генетични ресурси "Константин Малков" в град Садово. Държавният глава ще посети полето за демонстрации, Музея на земеделската наука и Ботаническата градина на Института, където се..

публикувано на 29.05.14 в 07:15

Литургия за героите и курбан за здраве на шофьорите на Спасовден в село Стойките

Смолянското село Стойките ще отбележи Спасовден с литургия в памет на всички войници и офицери от селото, загинали в Освободителните войни. Почетен караул и духова музика ще има на военния паметник в местността "Спасовден". Близо до паметника е..

публикувано на 29.05.14 в 07:09